top of page

Schetsende verhalen: een echt familieproject


Het was op zaterdag 11 juli 2015 dat kunstenaar Joop van Egmond (MOND) samen met zijn zoon Alex van Egmond de luxe uitgave van Schetsende verhalen presenteerde bij Kantoorboekhandel Van den Berg in Katwijk. Schetsende verhalen is een bundeling van tekeningen, schilderijen en verhalen over ontmoetingen tijdens het tekenen.

Schetsende verhalen

Het verhaal achter Schetsende verhalen begon met de tientallen schetsboeken die Joop van Egmond (MOND) had liggen in zijn atelier. Vele boeken vol met aquarellen en tekeningen die hij had verzameld tijdens de verscheidene reizen die hij maakte in Europa, Afrika en Azië, lagen te verstoffen en dat was eigenlijk zonde. Vandaar dat zoon Alex de taak op zich nam om de verhalen vorm te geven.

Familieproject

Toen zoon Alex eens een lange zomer in Shanghai was en voldoende tijd ter beschikking had, werd gestart met de verhalen. Na de lange zomer in Shanghai kregen beide heren het druk en vergaten zij de verhalen een beetje. Zoon Alex deed op Taiwan een masterstudie in International Business en Joop van Egmond (MOND) had zijn handen vol met exposities, onder andere in de Pruimengaard bij Wijk bij Duurstede.

Een jaar of wat later werd het project weer opgepakt. Het idee was om een prettig leesbaar boekje te maken met alleen de verhalen die gaan over de vele ontmoetingen tijdens het schilderen in de vrije natuur. Joop van Egmond (MOND) leverde het beeldmateriaal aan, zoon Alex verzorgde de vormgeving en de oudste zoon Marco redigeerde de teksten. Het werd daarmee een heus familieproject.​​

Van de luxe uitgave van Schetsende verhalen zijn nog enkele exemplaren beschikbaar. Deze zijn te koop voor € 14,95 (excl. verzendkosten) in de webwinkel.

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page