top of page

Signeringen van MOND


Met een indrukwekkende carrière die bijna zestig jaar omspant, is Joop van Egmond (MOND) relatief consistent gebleven wat betreft de handtekening die hij op een kunstwerk zette. In dit blogbericht een overzicht van zijn signeringen.

In de kunstwereld is het de gewoonte om werken te signeren, zodat duidelijk is wie de maker is. Joop van Egmond (MOND) heeft tijdens het leven een omvattende collectie werken geproduceerd. Veel van die werken zijn gesigneerd en in de meeste gevallen ook gedateerd.

In de beginjaren signeerde Joop van Egmond (MOND) met zijn volledige naam, zoals hier te zien is.

Signering Joop van Egmond

Soms gebruikte hij zijn initialen, in plaats van zijn voornaam.

Signering JMvEgmond

Omstreeks 1992 verandert de kunstenaar van signatuur en kiest voor een kortere variant.

Signering JvEgm

Maar ook dat moest korter en bondiger. Rond 1999 gaat de kunstenaar over op de naam 'MOND'.

Signering MOND

Dit pseudoniem zal Joop van Egmond (MOND) voortzetten tot aan zijn overlijden in juni 2018.

Nota bene: in een aantal bekende gevallen signeerde hij met terugwerkende kracht zijn werken. Vaak kwam dit voort uit ontevredenheid en de drang om werken constant te verbeteren. Zo treffen wij dus onderstaande 'moderne' signatuur aan op een doek dat toch echt in 1977 is vervaardigd.

Signering MOND

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kerstgroet

Grafmonument

bottom of page