Signeringen van MOND


Met een indrukwekkende carrière die bijna zestig jaar omspant, is Joop van Egmond (MOND) relatief consistent gebleven wat betreft de handtekening die hij op een kunstwerk zette. In dit blogbericht een overzicht van zijn signeringen.

In de kunstwereld is het de gewoonte om werken te signeren, zodat duidelijk is wie de maker is. Joop van Egmond (MOND) heeft tijdens het leven een omvattende collectie werken geproduceerd. Veel van die werken zijn gesigneerd en in de meeste gevallen ook gedateerd.

In de beginjaren signeerde Joop van Egmond (MOND) met zijn volledige naam, zoals hier te zien is.

Soms gebruikte hij zijn initialen, in plaats van zijn voornaam.

Omstreeks 1992 verandert de kunstenaar van signatuur en kiest voor een kortere variant.

Maar ook dat moest korter en bondiger. Rond 1999 gaat de kunstenaar over op de naam 'MOND'.

Dit pseudoniem zal Joop van Egmond (MOND) voortzetten tot aan zijn overlijden in juni 2018.

Nota bene: in een aantal bekende gevallen signeerde hij met terugwerkende kracht zijn werken. Vaak kwam dit voort uit ontevredenheid en de drang om werken constant te verbeteren. Zo treffen wij dus onderstaande 'moderne' signatuur aan op een doek dat toch echt in 1977 is vervaardigd.

#kunstenaar #kunstkopen #joopvanegmond #mond

45 keer bekeken
  • YouTube MOND | Kunstverkoop
  • Instagram MOND | Kunstverkoop
  • Facebook Social Icon

© 2020 de erven MOND. Proudly created with Wix.com

MEER

Disclaimer

Privacy

Algemene voorwaarden

Sitemap

MOND | Kunstverkoop

E-mail ons