top of page
  • Mond

Eervolle vermelding object Mond


Voor een gipsen object heeft Mond (Joop van Egmond) een eervolle vermelding gekregen. Het object maakt deel uit van de Artibrak Ledententoonstelling, Voorburg.

Uit het jury rapport:

' EERVOLLE VERMELDING JOOP VAN EGMOND Laten we klassiek beginnen met de eervolle vermeldingen. De jury is van te voren verzocht om ook goed naar het driedimensionale werk te kijken en het was niet moeilijk om een paar goede kandidaten aan te wijzen.

Na stevig overleg is besloten om Joop van Egmond een eervolle vermelding toe te kennen. Zijn gipsen beeld is waarlijk driedimensionaal. Als je er omheen loopt, verandert het beeld bij elke stap die je zet. Het heeft geen titel gekregen, maar toch komen er direct gevoelens en gedachten bovendrijven als je ernaar kijkt.

De vorm is sierlijk en dynamisch. De techniek is spannend: je krijgt het gevoel dat Joop het randje van wat mogelijk is opzoekt. We weten namelijk allemaal dat gips broos materiaal is, maar toch blijft deze ijle dans in gips overeind. Ik heb de oogstrelende huid stiekem aangeraakt.

Ja, ik weet dat dat niet mag. U moet het ook vooral NIET doen, Joop zou vast erg ongelukkig worden van allerlei vlekjes en vingerafdrukken, maar zó aantrekkelijk is dit beeld. Voor een rijpe kunstenaar als Joop van Egmond is een eervolle vermelding eigenlijk niet genoeg. Hij zou een goede kandidaat voor een oeuvreprijs zijn. '

385 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Grafmonument

bottom of page