top of page

´Artist in Residence´-evenement bij Galerie Regenboog

Op zondag 2 juni van 11:30 tot  15:00 uur organiseert Galerie Regenboog een ´artist in residence´-evenement in de Regenboogkerk te Oegstgeest. Kunstenaar Lydia Sleutel en de erven van kunstenaar Joop van Egmond (MOND) zullen aanwezig zijn en atelier houden. Van beide kunstenaars is nog tot 16 juni 2024 kunst te zien en te koop in de Regenboogkerk.


De Kunstcommissie van de Protestantse Gemeente Oegstgeest verwelkomt Lydia Sleutel en de erven Joop van Egmond (MOND) voor het evenement op 2 juni om zo  lokale en regionale kunstenaars een kans te geven om hun kunst tentoon te stellen. ´Artist in residence´ houdt in dat de kunstenaar ter plekke in actie komt. Zodoende zal Sleutel werken aan een schilderij en van Van Egmond zullen beelden getoond worden met behulp van een beamer.


Lydia Sleutel woont en werkt gedeeltelijk in Oegstgeest en Frankrijk en maakt schilderijen waarbij de kleuren en het licht van de Provence haar inspiratie zijn. Ze omschrijft haar werkwijze als een intuïtief proces, waarbij ze de werkelijkheid combineert met beelden uit haar geheugen. Verspreidt door de Regenboogkerk zijn recente werken van haar te zien.


Rijnsburger Joop van Egmond vervaardigde beeldende kunst onder het pseudoniem MOND tot aan zijn overlijden in 2018.  Diverse technieken, zoals etsen, tekenen, aquarelleren en schilderen in olieverf en acryl maakte hij zich als autodidact eigen. Van hem zijn een achttal  sculpturen en objecten postuum tentoongesteld. Tijdens het evenement is er aandacht voor het schetswerk van Van Egmond.


Galerie Regenboog duurt nog tot 16 juni 2024. De openingstijden zijn elke zondag van 11.30 tot 15:00 uur. Het adres is Mauritslaan 12, 2341 EM Oegstgeest.

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page