top of page

Duo expositie van Lydia Sleutel en Joop van Egmond (MOND) in Galerie Regenboog.

Bijgewerkt op: 15 uur geleden

Op de zondagmiddagen van 12 mei tot en met 16 juni 2024 zal in de Regenboogkerk kunst te zien en te koop zijn van Lydia Sleutel en Joop van Egmond (MOND).


De Kunstcommissie van de Protestantse Gemeente Oegstgeest wil lokale en regionale kunstenaars de ruimte bieden om hun kunst ten toon te stellen in de Regenboogkerk die dan omgedoopt is tot “Galerie Regenboog”.


Lydia Sleutel woont en werkt gedeeltelijk in Oegstgeest en Frankrijk en maakt schilderijen waarbij de kleuren en het licht van de Provence haar inspiratie zijn. “Met kwast en paletmes zoek ik op het doek balans tussen vorm, kleur en compositie. Ik combineer de werkelijkheid met beelden uit mijn geheugen en wat spontaan ontstaat tijdens het schilderen: een intuïtief proces”.


Joop van Egmond vervaardigde beeldende kunst onder het pseudoniem MOND. Tijdens een fietstocht van Harwich naar Londen kreeg hij een tragisch verkeersongeluk en overleed aan zijn verwondingen op 12 juni 2018 in het Royal London Hospital. Van hem worden sculpturen en objecten postuum tentoongesteld. 


Twee verschillende kunstenaars die ook veel gemeen hebben. Voor Van Egmond was Frankrijk een grote inspiratiebron. Zo zei hij eens over Frankrijk: “Je hart gaat open en je leeft met hart en ziel voor de weidse vergezichten, de duizenden vogels, vlinders in alle soorten en kleuren, het gele koren, zonnebloemvelden, en niet te vergeten de zon en de wijn”.


De openingstijden van Galerie Regenboog zijn op de zondagen van 12 mei tot en met 16 juni 2024 van 11.30 tot 15:00 uur. Het adres is Mauritslaan 12, 2341 EM Oegstgeest.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page