top of page

Opening expositie Een zee van kleur

Bijgewerkt op: 24 apr. 2020


Afgelopen zaterdag vond bij Baalbergen Katwijk de opening plaats van de expositie “Een zee van kleur”. De tentoonstelling bestaat uit schilderijen en objecten van de bekende Rijnsburgse kunstenaar Joop van Egmond (MOND, 1943-2018). In deze expositie, staan de zee, de Bollenstreek en bovenal rijke kleurschakeringen centraal.


De opening van de expositie lag in de vertrouwde handen van Kees Baalbergen, kunstkenner, kunstliefhebber en goede vriend van de kunstenaar. Hij sprak mooie woorden over hun vriendschap en refereerde aan de reizen die zij samen, onder andere in Italië, gemaakt hebben en de inspiratie die Joop daar uit haalde. Deze kleurrijke verkoopexpositie is een ode aan de voortijdig overleden Rijnsburger.


De opening werd bijgewoond door familie, vrienden en ruim tachtig genodigden die vol lof waren over het tentoongestelde werk. In de expositie zijn kleurrijke schilderijen te zien in acryl en olieverf, maar ook enkele houtsneden rond het thema. Veel van deze werken zijn nooit eerder tentoongesteld. Tevens zijn enkele objecten in roestvrij staal toegevoegd die, hoewel minder kleurrijk, toch harmonie brengen in de zee van kleur!


De expositie loopt tot en met 1 april 2020 en kan dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur bezichtigd worden.

108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kerstgroet

Grafmonument

Comments


bottom of page