top of page

Expositie Joop van Egmond (MOND) bij Woonwinkel Baalbergen Katwijk

Bijgewerkt op: 25 jan. 2020


Onder de toepasselijke titel Een zee van kleur zijn van 1 februari tot 1 april 2020 bij Woonwinkel Baalbergen fleurige werken te zien van de kunstenaar Joop van Egmond (MOND, 1943-2018). De verkoopexpositie, waarin de zee, de Bollenstreek en bovenal de rijke kleurschakeringen centraal staan, is een ode aan de voortijdig overleden Rijnsburger.

De artistieke carrière van Van Egmond omspant ruim vijf decennia. Hoewel hij oorspronkelijk begon als autodidact, maakte hij zich diverse technieken eigen, zoals aquarelleren, olieverven, tekenen, beeldhouwen, etsen en houtsnijden. Gedrevenheid en een constante drang naar het creëren van schoonheid waren de pijlers onder zijn kunstenaarschap.


Inspiratie vond Van Egmond buiten zijn Rijnsburgse atelier. Soms op verre reizen, maar meestal op de fiets in de directe omgeving. De zee, de duinen en de achterliggende geestgronden waren een bron van inspiratie. Uit zijn werk blijkt wel hoezeer hij beïnvloed werd door het kleurenpalet van de bollenvelden en de expressiviteit van de kust.


In de expositie zijn kleurrijke schilderijen te zien in acryl en olieverf, maar ook enkele houtsneden rond het thema. Veel van deze werken zijn nooit eerder tentoongesteld. Tevens zijn enkele objecten in roestvrij staal toegevoegd die, hoewel minder kleurrijk, toch harmonie brengen in de zee van kleur.


De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 1 februari om 17.00 uur en wordt verricht door Kees Baalbergen, kunstkenner en goede vriend van de kunstenaar. De expositie loopt tot en met woensdag 1 april 2020 en is dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur vrij te bezichtigen bij Woonwinkel Baalbergen, Ambachtsweg 13, Katwijk.


www.baalbergenkatwijk.nl

143 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kerstgroet

Grafmonument

Comments


bottom of page