top of page

LEZING: Het China van MOND


LEZING HET CHINA VAN MOND

​​Op vrijdagavond 12 april om 19.30 uur zal China-kenner en taaltrainer Alex van Egmond een lezing geven over het China van zijn vader Joop van Egmond, MOND (1943-2018), die momenteel tot 1 juni 2019 een overzichtstentoonstelling geniet in het Katwijks Museum.

In een powerpointpresentatie zal Van Egmond toelichten hoe zijn vader in aanraking kwam met de Chinezen en de Chinese cultuur, maar meer nog welke invloed deze aanraking had op zijn kunstenaarsschap.

In deze lezing vertelt hij over het fascinerende straatleven in de grote steden en de soms schrijnende tegenstellingen op het platteland. Ook komt het plein-air tekenen en schilderen aan bod van de kunstenaar en hoe de Chinezen daarop reageerden.

De lezing duurt ± 45 minuten. De reguliere toegangsprijzen voor het museum zijn van toepassing.

Locatie: Katwijks Museum, Voorstraat 46 Katwijk

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page