top of page

Nieuw object MOND in de maak


Al jaren geleden in 2014 werd de vergunning door de Gemeente Katwijk afgegeven voor een kunstwerk ter hoogte van Tramstraat 60 in Katwijk. Na jaren vertraging lijkt het erop dat het monumentale object ‘De Trambaan’ van Joop van Egmond (MOND) er nu echt gaat komen.


Uit het artikel:


“Het ligt al meer dan tien jaar op de tekentafel, het kunstwerk voor bij winkelcentrum 'De Trambaan' aan de Tramstraat in Katwijk. Het kunstobject werd ontworpen door de inmiddels overleden Rijnsburgse kunstenaar Joop van Egmond (MOND) en refereert aan de historische tramlijn van Leiden naar de Katwijkse Boulevard.

Het metershoge kunstobject bestaat uit originele tramrails, die in een wrong worden geplaatst. De rails is na veel speurwerk gevonden. Het object beeldt de trambaan van weleer uit. Tussen de kruisende en uiteenlopende rails is bovenaan 'zwevend' de naam 'Winkelcentrum De Trambaan' verwerkt.


Het originele ontwerp is aangepast. 'Het is lichtvoetiger geworden en daardoor makkelijk te verplaatsen', zegt eigenaar Menno Smitsloo van het winkelcentrum aan de doorgaande weg richting zee, waar onder andere Action en ING zijn gevestigd. Er bleek namelijk een hoofdriool te liggen onder de plek waar het kunstwerk moet komen.


De projectontwikkelaar uit Oegstgeest heeft de vergunning voor plaatsing van het kunstwerk al jarenlang op zak, maar wil dat doen in goede harmonie met de gemeente. Hij nam het initiatief voor het kunstobject, omdat hij vindt dat het gebied meer verrijking verdient. 'Dat mag best veraangenaamd worden.' Met een kunstwerk op het plateau voor het warenhuis creëer je meer overgang naar het winkelcentrum. Het wachten is nu op een officiële stempel van de gemeente. Daarna kan het kunstwerk In productie. Smitsloo: 'Ik ga er als ervaren kunstenaar zelf aan meelassen.' Dan kan het kunstobject er dit jaar nog staan.”


Bron: onbekend. Indien u meer informatie heeft, neem dat contact met ons op.

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page