top of page

Ets MOND in De kracht van het woord [English below]

In de serie De kracht van het woord komt in aflevering 2 over de filosoof Baruch de Spinoza een ets van Joop van Egmond (MOND) in beeld.


De ets is in 1980 afgedrukt in een beperkte oplage van 10 exemplaren. Deze ets laat een gestileerde afbeelding van Spinoza zien met ganzenveer die gebogen zit over zijn werk. De tien exemplaren uit de oplage zijn bijna uitverkocht. In onze webwinkel staat nog een exemplaar te koop.


De Youtube-video is hier te bezichtigen: https://www.youtube.com/watch?v=QkdnB5xbExA&ab_channel=UtrechtUniversity Op 4:42 het bewuste fragment.


[English]


Etching of MOND makes a cameo in The power of words. Episode 2: What is the history of free speech?


What is the historical background of our ideas of free speech? Meet the seventeenth-century philosopher Baruch de Spinoza, who displayed radical ideas on the matter. in the Dutch Spinoza Museum Rijnsburg. He is part of a long tradition of truth-tellers.


Joop van Egmond (MOND) printed this etching in 1980 in a limited edition of just ten copies. One of these copies is still available in our Web Store.


The Youtube-video: https://www.youtube.com/watch?v=QkdnB5xbExA&ab_channel=UtrechtUniversity At 4:42 the etching shows up.

73 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kerstgroet

Grafmonument

4 Comments


Heel aardig om een foto te zien van het exemplaar van deze ets (8/10) die op een meter afstand van waar ik zit, aan de muur hangt.

Like
Alex Taalvakman
Alex Taalvakman
Oct 29, 2021
Replying to

Dit zou een geweldige vondst kunnen zijn, maar inderdaad moeten we even wachten tot er meer definitief bewijs op tafel komt.

Like
bottom of page