top of page

Artihove exposeert sculpturen Joop van Egmond (update)

Bijgewerkt op: 21 mei 2021


< Nu dagelijks geopend, zonder afspraak >


Bij Artihove te Bergschenhoek is vanaf 28 november 2020 een aantal karakteristieke sculpturen te zien van de veelzijdige kunstenaar Joop van Egmond (MOND, 1943-2018). De sculpturen kenmerken zich door spanningsvolle vormen en tonen een ongekend vakmanschap.

Van Egmond viel al op jonge leeftijd op vanwege zijn tekentalent. Hij volgde privélessen in Wassenaar en Leiden en maakte zich gaandeweg diverse technieken eigen, zoals aquarelleren, olieverven, tekenen, beeldhouwen, etsen en houtsnijden. Met veel doorzettingsvermogen verdiende hij zijn plaats als kunstenaar in de regio. Op latere leeftijd begon Van Egmond met beeldhouwen en nam hij het pseudoniem MOND aan.


Zijn monumentale sculpturen in roestvast staal, brons of kunststof bestaan uit gestileerde vormen en getuigen van een bedrieglijke eenvoud, maar zijn net als zijn schilderstijl krachtig en expressief. Enkele van de sculpturen zijn groot uitgevoerd en sieren rotondes in de gemeente Katwijk. Voor Van Egmond was beeldhouwen naar eigen zeggen de meest vruchtbare fase van zijn decennialange kunstenaarschap.


De sculpturen zijn te bezichtigen in de showroom van Artihove, Hoeksekade 162 te Bergschenhoek. Openingstijden: maandag van 12:00-17:00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 09:00-17:00 uur en zaterdag en zondag van 11:00 -17:00 uur.

84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page