top of page

Nieuw boek over De Kus, Voorhout


Recentelijk werd door de Rotary Club Voorhout een boekje uitgebracht dat gaat over de totstandkoming van het monumentale kunstwerk 'De Kus' van Joop van Egmond (MOND) dat in 2017 werd geplaatst bij de Nagelbrug te Voorhout.

Onthulling van het beeld, 2017

Siebe Stellingwerff Beintema van de Rotary Club zei over 'Kunst op de rotonde Nagelbrug': "Wij voelden ons erg betrokken bij het project. In het boekje is ook het verhaal van het verleden beschreven. Er wordt over de Historische Kring Voorhout veel over het verleden opgetekend, maar wij wilden dit ook vastleggen voor het nageslacht. Wij zijn de gemeente dankbaar voor de prettige samenwerking in dit traject".

In 'Kunst op de rotonde Nagelbrug' is een hoofdstuk gewijd aan Joop van Egmond (MOND) en zijn inbreng en visie op het project. Zijn kunstwerk 'De Kus' werd verkozen om de ingang tot Voorhout op te sieren, vanwege de 'menselijke en verbindende uitstraling'.

Het fraai geïllustreerde boekje is niet in de winkel te koop, maar kan besteld worden door een e-mail te sturen naar siebe@stellingwerff.nl

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan wethouder Arno van Kempen van de Gemeente Voorhout. Zie de Teylinger.

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kerstgroet

Grafmonument

bottom of page