top of page

Chinese werken Mond bij Baalbergen


Wij zijn trots u hierbij te kunnen uitnodigen voor de opening van de expositie ‘China’ van de bekende kunstenaar Joop van Egmond (Mond). Joop zal bij ons aquarellen, schilderijen en objecten exposeren waarvoor hij bij zijn reizen naar China inspiratie opdeed.

De opening van de expositie zal plaatsvinden op zaterdag 29 oktober om 17.00 uur en verricht worden door Kees Baalbergen, kunstkenner en voormalig eigenaar/directeur van Baalbergen.

Kunstenaar Joop van Egmond (Mond) heeft de Volksrepubliek China inmiddels vijf keer bezocht. In totaal reisde hij ruim vier maanden door het Land van het Midden en deed dit zowel per trein, bus, taxi, vliegtuig, boot als per fiets.

Het leverde, naast onvergetelijke ervaringen en ontmoetingen, ook een map vol tekeningen en aquarellen op.

Met name het zuidwesten, de provincie Yunnan, gelegen naast het dak van de wereld, Tibet, en grenzend aan Birma, was voor Mond een toenemende inspiratiebron. Hij ervaarde het als een sprookjesachtig en fascinerend gebied met klassieke, pastorale landschappen…


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

In gedachte

bottom of page